2012. november 6., kedd


Kedves szülők, gyerekek!
Remélem mindenkinek jól telik a vakáció, de azért ne feledkezzünk meg feladatainkról sem. Lassan az előkészítő időszak végéhez értünk, elérkezett a betűtanulás időszaka. Úgy érzem jól megalapoztuk,s bátran belevághatunk a betűk világának felfedezésébe. Azért, hogy ne legyen unalmas az ismétlés, egy játékot    készítettem elő, és ki is osztottam a gyerekeknek. A hívóképeket egyenként ki kell vágni, borítékba vagy kis dobozba tenni, majd jöhet a játék. Szavakat, mondatokat alkothatunk, a lehetőség határtalan. Kezdhetjük állatnevekkel, gyümölcsök nevével stb., majd jöhetnek az egyszerű mondatok, figyelve a mondatvégi írásjelekre.                                                                                                         
Ezen kívül adtam egy összeolvasó táblát is a magánhangzókkal, alatta vannak a mássalhangzók, amiket szintén ki kell vágni. Az olvasókorong közepébe egy mássalhangzót helyezünk, majd kezdődhet az összeolvasás a nyilak irányába- kifele, befele-.A táblát kérem ragasszák be a "Kincses füzet" valamelyik borítójára, hogy kéznél legyen.
Román nyelvből ismételjük a tanultakat, lehet rajzoltatni a gyerekkel, vagy cselekvéseket bemutatni, utasításokat végrehajtani. Ne hajszoljuk túl sokat őket, mert a beszéd-az aktív szókincs- egy kicsit később érik, ezért valószínű, hogy később ered el a nyelvük, na meg nem minden gyerek egyforma, mindenkinek más a tempója.
Továbbra is kívánok jó pihenést, kellemes időtöltést, erőt, egészséget!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése