2012. szeptember 1., szombat

Lelki felkészítés az iskolára


Nemcsak tárgyilag kell készülni az iskolára, hanem lelkileg is. A kisgyerekre nagy próbatétel vár. A szülők kötelessége megerősíteni, felvértezni őket.


  •  Beszélgessünk a gyerekekkel az iskoláról minél többször, de mindig pozitívan. El is lehet menni arra felé, ismerkedni az útvonallal. Fontos, hogy könnyítsük meg a gyerekeknek a kezdést.
  • Üljön le a család, -ez fontos, mert akkor van jelentősége-, és beszélgessenek, mint a felnőttek. Meséljék el, hogy mostantól az ő kis óvodásuk is komoly iskolás lesz, akinek fontos feladata lesz. Belép az életében a kötelesség. Úgy, ahogy anyu és apu is dolgozik, neki a tanulás lesz a dolga. Amit nem lehet abbahagyni és könnyedén venni. Mert mindenki tanult a nagyszülők is, az ismerősök is, a híres emberek is. Mert csak akkor tudunk boldogulni a világban. És az egész család reméli, hogy Ő jól fog tanulni, rendesen viselkedik, és szorgalmas lesz. Persze, ha valami nehéz lesz, segíteni fognak, ők ott állnak majd mindig mellette, de bíznak benne, hogy Ő egy ügyes gyerek, és nem lesz semmi gond. A család büszke lesz, majd rá, és meg is fogják jutalmazni.
Valami hasonló szöveggel, beszélgetéssel mindenképpen motiválni kell a gyerekeket. A gyerekek a szüleik, és a tanító néni kedvéért bármit megtesznek. Később pedig tudatossá válik, hogy nem a más kedvéért kell tanulni és jól viselkedni, hanem a saját érdekében

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése