2012. november 8., csütörtök

A Fürkész helyesírási verseny felhívása a 2012-2013-as tanévre



 Újra indul a FÜRKÉSZ helyesírási és nyelvhelyességi verseny!

Szereted a nyelvi feladványokat? Használsz szólásokat, közmondásokat? Betűrejtvényeket fejtesz? Itt a helyed!
A Diákokért Egyesület idén harmadik alkalommal szervezi meg a FÜRKÉSZ helyesírási és nyelvhelysségi versenyt I-IV. és V-VIII. osztályos diákok számára.

A verseny három szakaszból áll:
1. szakasz: 2012. december 4-7.        2. szakasz: 2013. március 2.         3. szakasz: 2013. április 19-20.
Jelentkezni november 15-ig a megyei szervezőnél a 8,00 lej  nevezési díjjal. (csak egyszer kell kifizetni a verseny alatt!)
A verseny lefolyása, időpontok:
Körzeti szakasz: 2012. december 4-7.
Megyei szakasz: 2013. március 9.
Döntő: 2013. április 19 - 20.
Fontos információk
Minden körzetből a jelentkezők 25%-a jut tovább a megyei szakaszra (minden évfolyamból). A megyei szakaszon megyénként az első két tanuló jut az országos döntőbe.
Az I. osztályos tananyag a következő:
- az I. osztályosoknak a termekben felvigyázó pedagógusok felolvassák az utasítást
- az I. szakaszon a  decemberig felvett  betűk felhasználásával lesznek feladatok(az I. forduló előtt megírjuk, hogy melyek ezek a betűk): szavak kiegészítése, szókereső, átmásolás, szótagolás, hangokra bontása. A II. és III. szakaszon az első feladat a tollbamondás lesz.
- A II., III. és IV. osztályban az első feladat a tollbamondás, a többi feladattípus: toldalékolás, szótagolás, j hang helyesírása, mondattagolása szavakra, a vessző helyesírása, a kettőspont, a mondatvégi írásjelek, szólások, közmondások, találós kérdések, betűrejtvény. Figyelembe vesszük a szépírást! 

Szeretném, ha kipróbálnánk magunkat, legalább 5 tanulóval bejelentkeznék. Aki úgy gondolja, hogy szeretne részt venni, kérem jelezze nálam keddig(november 13.)Természetesen felkészítőt fogok tartani ezeknek a gyerekeknek.
Köszönöm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése